"Bouwfonds dwong schoonmakers tot gevaarlijk werk"

AMERSFOORT - Schoonmakers hebben donderdagochtend actie gevoerd bij Bouwfonds in Hoevelaken. De actie leidde tot de toezegging dat er een gesprek komt tussen het Bouwfonds, schoonmaakbedrijf EW en vakbond FNV.
Volgens de actievoerders zijn ze door Bouwfonds gedwongen gevaarlijk schoonmaakwerk te verrichten met onder meer asbest. Ze zijn in dienst bij schoonmaakbedrijf EW, maar werkten voor opdrachtgever Bouwfonds.
Teamleider Maria Glastra van Loon werd ontslagen, toen ze weigerde op die manier verder te werken met haar team. "Dit kan niet in Nederland", zegt ze over de gang van zaken.

ENG

"Dit is echt heel eng, want wij kunnen dus niks en ten tijde van de werkzaamheden die EW voor Bouwfonds heeft verricht, zijn er ook echt bedrijfsongevallen geweest. Terwijl er geen bhv'er of EHBO'er was en er geen arbeidsinspectie in het leven werd geroepen."
De actievoerders willen dat er voortaan volgens de cao wordt gewerkt. Ook zouden drie ontslagen medewerkers weer in dienst moeten worden genomen. De actie wordt ondersteund door het FNV.

BOUWFONDS

Een betrokken medewerker van Bouwfonds zegt tegen RTV Utrecht dat wel degelijk alle regels zijn gevolgd. Ook is direct actie ondernomen toen er asbest werd aangetroffen, zegt Bouwfonds. Zo is het besmette gebied direct afgesloten. Volgens de medewerker is de FNV niet goed ingelicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.