Abortuskliniek Houten toch nog verrast door commotie

HOUTEN - De abortuskliniek die een vestiging in Houten wil openen begrijpt de bezwaren van de gereformeerde kerk naast het pand, maar heeft de gemeente vier maanden geleden al gewezen op de mogelijkheid van protest. De kerk hoorde vorige week pas van de plannen.
Bert van Herk van abortuskliniek Casa zegt dat hij daarom is overvallen door de commotie die afgelopen week in Houten is ontstaan. "De gemeente had indertijd ook de inschatting dat er geen probleem zou zijn in de regio. Wij hebben dat op dat moment voor waar aangenomen." Van Herk wil in gesprek met de kerk.

VERGUNNING

Een gezondheidskliniek past in het bestemmingsplan, zegt de gemeente Houten. Een speciale verguning is daarom niet nodig. Het centrum voor anticonceptie, seksualiteit en abortus heeft inmiddels een huurcontract getekend. In de kliniek worden dagelijks zo'n 15 tot 30 abortussen uitgevoerd.
De kliniek heeft vestigingen op meerdere plaatsen in het land en wil graag ook in Midden-Nederland open. De kerk gaat nu uitzoeken of ze de komst van de kliniek nog kan tegenhouden.

Kerk en abortuskliniek naast elkaar in Houten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.