UMC krijgt internationaal keurmerk

UTRECHT - Het UMC Utrecht heeft als eerste ziekenhuis in Nederland op alle onderdelen het internationale keurmerk JCI behaald. Het ziekenhuis is op meer dan 1400 punten beoordeeld. Speciale complimenten waren er voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Het WKZ is het meest kindvriendelijke ziekenhuis dat de beoordelingscommissie van JCI naar eigen zeggen ooit is tegengekomen. De commissie beoordeelt een ziekenhuis door nauwkeurig te volgen hoe een patiënt wordt ontvangen, behandeld en uiteindelijk wordt ontslagen.
Om het keurmerk op alle punten te behalen, moet niet alleen de zorg heel goed zijn, maar ook het onderzoek en onderwijs in het academisch ziekenhuis. Het UMC heeft het keurmerk al bij de eerste beoordeling gekregen en dat komt nauwelijks voor.
In Nederland heeft het AMC al het JCI-keurmerk op het gebied van zorg. In Europa kregen de ziekenhuizen in Leuven en Dublin al eerder een keurmerk op zowel zorg, onderzoek en onderwijs. JCI is een internationale organisatie die al 75 jaar zorginstellingen beoordeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.