RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dode lepelaars Waddengebied naar UU

UTRECHT -

Universiteit Utrecht gaat uitzoeken waaraan veel lepelaars uit het Waddengebied zijn gestorven. De dood van de dieren is tot nog toe onverklaarbaar.

Aan de Friese en Groningse kust zijn de afgelopen weken 21 dode lepelaars gevonden en boswachter Otto Overdijk van Natuurmonumenten maakt zich grote zorgen over de populatie, die in Nederland zo 'n 4000 dieren telt.

"Ik volg de lepelaar al meer dan 30 jaar en ik heb eigenlijk zelden een dode vogel gevonden"', aldus Overdijk donderdag. "Heel soms vind je er één, maar die ligt dan onder een hoogspanningskabel of naast de autoweg."'

Aan deze vogels is echter niets te zien, waardoor Overdijk denkt aan een ziekte of gif. Mogelijk zou het om botulisme kunnen gaan maar dat ligt door het koude voorjaar niet in de lijn der verwachting, vindt Overdijk. Ook ondervoeding lijkt niet de oorzaak.

Experts van de afdeling Diergeneeskunde van de universiteit op de Uithof moeten nu uitsluitsel geven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -