Ambassadeur: vertrouwen in Utrechtse Tourstart

UTRECHT - De kansen op een Utrechtse Tourstart lijken toe te nemen. De Nederlandse ambassadeur in Frankrijk heeft volgende week een ontmoeting met de directie van de Tour de France. Op Radio 1 zei hij er alle vertrouwen in hebben. Ook burgemeester Wolfsen zal bij de ontmoeting zijn.
Normaliter maakt de organisatie op de slotdag nieuwe start- en finishplaatsen bekend en de spanning neemt dus toe. Utrecht is al jaren bezig om de Ronde van Frankrijk binnen te halen, maar tot nu toe zonder succes.
De stad heeft veel geld voor de start van de Ronde van Frankrijk over. Er is 5 miljoen euro voor uitgetrokken in een tijd dat er veel bezuinigd moet worden. Dat kwam het stadsbestuur op kritiek te staan van onder meer GroenLinks.
Verder wijzen tegenstanders erop dat de Rabobank gestopt is met de professionele wielersport en dat er de sport in een negatief daglicht staat vanwege de dopingschandalen.
De voorstanders betogen dat een Tourstart een erg goede promotie voor de stad zou zijn. Drie jaar geleden werd Utrecht overigens wel opgenomen in de route van de Giro d'Italia.

Jeroen Wielaert over de Tourstart
"Kans Tourstart Utrecht neemt toe"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.