Wegra: "Ramen Zandpad blijven open"

UTRECHT - De Utrechtse raamexploitant Wegra is ervan overtuigd dat de rechter hem gelijk geeft in zijn zaak tegen de gemeente Utrecht.
Volgens directeur Cees Jobben sluit burgemeester Wolfsen de seksboten op basis van aannames en veronderstellingen. "Er wordt in het rapport dat Wolfsen heeft geen enkel feit genoemd dat daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De rechter zal dat ook zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we gelijk zullen krijgen en dat dit geen stand houdt."
Donderdag moeten de deuren van 98 werkplekken van Wegra sluiten. Ruim 200 vrouwen komen dan op straat te staan. Volgens burgemeester Wolfsen is ook bij de laatst overgebleven exploitant sprake van mensenhandel.

WOLFSEN

Jobben zegt verbaasd te zijn over de aanpak van Wolfsen. "Wij doen er juist alles aan om mensenhandel te signaleren en aan te pakken. We houden ons aan de regels van de gemeente en doen zelfs meer. Ik ben ervan overtuigd dat de burgemeester de prostituees aan het Zandpad gewoon weg wil hebben."
De Wegra-directeur denkt ook dat Wolfsen met een dubbele agenda werkt. Volgens Jobben is het inmiddels een prestigezaak geworden.

DUBIEUS

"Wolfsen is vier jaar lang een dubieuze burgemeester geweest in Utrecht. Er zijn voorbeelden in overvloed. Denk aan de weggepeste homo's in Terwijde en het verhaal met asbest in Kanaleneiland. Hij heeft zijn afscheid aangekondigd en denkt nu op het laatst nog politieke sier te maken."
Van de gemeente Utrecht moeten de boten donderdag sluiten. Daarvoor dient nog het kort geding. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

Wegra: "Ramen Zandpad blijven open"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.