RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Informeren over abortuskliniek kon niet eerder"

HOUTEN -

Houten betreurt de commotie over de komst van een abortuskliniek, maar kon de gereformeerde Eskolkerk die ernaast zit echt niet eerder inlichten. Dat zegt wethouder Geerdes in reactie op de rel die zich afgelopen week in Houten ontvouwde.

De kerkgemeente kan zich niet vinden in abortus en voelt zich overvallen door het nieuws over de nieuwe buren. Houten sprak vier maanden geleden al met de kliniek over de mogelijke gevoeligheden, maar wilde niet onnodig ophef veroorzaken.


GESPREK

"Ik denk niet dat je al in gesprek moet gaan met de kerk op het moment dat er een idee is om zich te vestigen in Houten", zegt Geerdes. Omdat het ook commotie op zou kunnen wekken die niet nodig is. Er zijn ook bedrijven die ge´nteresseerd zijn in Houten en vervolgens op een hele andere plek terechtkomen."

Nu de komst van de abortuskliniek naar Houten zeker is, heeft de gemeente in overleg met raadsleden na de vakantie een gesprek met de kerk gepland. Dat zal de komst van de kliniek echter niet tegenhouden. De kliniek past in het bestemmingsplan en het is dan ook niet nodig om een aparte vergunning aan te vragen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -