Instellingen

Utrecht komende weken zonder sneltram

NIEUWEGEIN - De stad Utrecht moet het vanaf zondag zes weken zonder tramvervoer stellen vanwege groot onderhoud aan de trambaan. Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) zet bussen in om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Door de werkzaamheden rijden er tot 1 september geen trams tussen Utrecht Centraal en de halte Kanaleneiland Zuid. De trams uit Nieuwegein en IJsselstein rijden niet verder dan deze halte.

PENDELBUSSEN

De halte Kanaleneiland Zuid wordt ingericht als overstaphalte. Pendelbussen rijden vervolgens naar busstation West bij Utrecht Centraal en doen onderweg alle haltes aan. Volgens het BRU blijven zo alle bestemmingen bereikbaar, al moeten reizigers wel rekening houden met een extra overstap en een iets langere reistijd.
De trambaan in de stad Utrecht is dertig jaar oud en aan vervanging toe. Het deel tussen Westraven en Nieuwegein is vorig jaar al vervangen. Dat project liep enorme vertraging op, doordat er scheuren ontstonden in de nieuwe rails. Uiteindelijk vond het BRU een oplossing in een andere lasmethode.
Voor de zomer van 2014 staat het vernieuwen van de spoorbeveiliging en de wisselstraat bij de remise op de rol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.