KNMI waarschuwt voor aanhoudende hitte

PROVINCIE UTRECHT - Tropische temperaturen in de provincie Utrecht. Het KNMI in de Bilt heeft daarom een waarschuwing afgegeven.
In het hele land geldt code geel. Het weerinstituut verwacht dat de temperaturen zondag, maandag en dinsdag boven de 27 graden uitkomen.
De politie in Utrecht adviseerde dagjesmensen zondagmiddag niet meer naar de recreatieplassen in de provincie te gaan. "Het is propvol", liet de politie op Twitter weten. De politie probeert hiermee te voorkomen dat mensen onnodig lang met de auto in de zon staan.

HITTEPLAN

Het warme weer heeft er ook voor gezorgd dat het nationaal hitteplan is ingegaan, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is er om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Het plan schrijft onder meer voor dat mensen voldoende moeten drinken en het gebruik van alcohol het beste kunnen matigen. Daarnaast is het belangrijk om lichamelijke inspanning zoveel mogelijk te voorkomen, aldus het RIVM
Het plan is opgesteld in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM, ActiZ, het Nederlandse Rode Kruis en GGD-Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.