"Veel Bulgaarse prostituees Zandpad geronseld door loverboys"

UTRECHT - Veel Bulgaarse vrouwen die als prostituee op het Utrechtse Zandpad werken zijn door loverboys in de prostitutie terechtgekomen. Dat zegt de Utrechtse Oost-Europacorrespondent Mitra Nazar.
"Zoals we in Nederland loverboys kennen, hebben ze dat in Bulgarije tegenwoordig ook," zegt Nazar. "Die technieken worden steeds meer gebruikt om meisjes te manipuleren en uiteindelijk ertoe te bewegen om in het westen te gaan werken."
Donderdag is het einde verhaal voor de prostituees op het Zandpad en de Hardebollenstraat in Utrecht. De ramen moeten sluiten, omdat er volgens burgemeester Aleid Wolfsen genoeg aanwijzingen zijn dat raamexploitant Wegra betrokken is geweest bij mensenhandel. Wegra ontkent dat en stapt naar de rechter.
De Bulgaarse vrouwen komen voor een groot deel uit Sliven, een kleine stad in het noordoosten van het land met extreme armoede en één rijke wijk. Die wijk wordt wel gekscherend de Hollandse wijk genoemd. "Die rijkdom komt uit Nederland," aldus Nazar die een reportage maakte over Sliven.
Niet alleen de prostituees bezoeken Sliven in de zomermaanden, zegt Nazar. Ook hun pooiers doen dat, onder meer om de vrouwen in de gaten te houden.

Correspondent Mitra Nazar over prostitutie-enclave in Bulgarije

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.