Instellingen

Burgemeester Baarn in stichting taaislijmziekte

BAARN - Mark Röell, de burgemeester van Baarn, is sinds kort voorzitter van de raad van toezicht van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).
De stichting maakt zich sterk voor mensen die lijden aan taaislijmziekte. Patiënten hebben uitzonderlijk taai slijm. Hun longen, alvleesklier en lever gaan daardoor steeds slechter functioneren. Taaislijmziekte is niet te genezen, de gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. In Nederland hebben 1.450 mensen CF.
De NCFS bevordert lotgenotencontact, verschaft informatie en behartigt de patiëntenbelangen. Daarnaast initieert, financiert en coördineert de NCFS wetenschappelijk onderzoek en zet het diverse projecten op om de zorg voor mensen met CF in Nederland te verbeteren.
Röell: "Na de eerste kennismaking met de NCFS was ik onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme van alle medewerkers. Ik kijk er naar uit om met de overige leden van de raad van toezicht, Cystic Fibrosis verder onder de aandacht te brengen, waardoor nog meer geld voor onderzoek vrijkomt. Ik hoop van harte dat daardoor de kwaliteit van leven van mensen met CF verbeterd kan worden en dat CF uiteindelijk te genezen is."
Röell is sinds 31 maart 2011 burgemeester van Baarn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.