Politie onderzoekt verband tussen aanrandingen in Utrecht

UTRECHT - De politie onderzoekt of drie recente aanrandingen in Utrecht iets met elkaar te maken hebben. De vrouwen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangevallen, zo maakte de politie maandagmiddag bekend.
De aanrandingen vonden plaats in het noordoosten van de stad. In alle gevallen werden de vrouwen grof aangesproken en betast. Alle incidenten gebeurden binnen een tijdsbestek van twee uur.

MAN OP EEN FIETS

In alle gevallen was er sprake van een man op een fiets die zijn slachtoffer aansprak en seksueel getinte opmerkingen maakte, om haar daarna te betasten. Toch zijn er ook opmerkelijke verschillen in de signalementen die de politie na de drie zedenmisdrijven optekende.
De politie heeft de zaak een paar dagen stil gehouden in de hoop de dader te pakken. Nu roept de politie de hulp in van het publiek en eventuele getuigen.

INFORMATIE

De politie heeft de volgende informatie over de drie incidenten verspreid:
20 JULI 02.30 UUR KÖGLLAAN
Rond 02.30 uur werd een 28-jarige vrouw uit Utrecht op het fietspad aan de Kögllaan door een man op een fiets benaderd. De vrouw reed vanaf de Kapteynlaan richting de Voordorpsedijk en merkte dat er een man achter haar fietste. De man maakte seksueel getinte opmerkingen en betaste de vrouw.
Signalement: Arabisch uiterlijk, ongeveer 30 jaar oud, normaal postuur.

20 JULI 03.45 UUR VECHTDIJK

Om 03.45 uur werd een 20-jarige vrouw uit Utrecht lastiggevallen op de Vechtdijk, iets voor de Klopdijk. De vrouw fietste in westelijke richting toen een man naast haar kwam fietsen. De man pakte haar vast, maar de vrouw kon de man van zich afschudden.
Signalement: Nederlands uiterlijk, sprak accentloos Nederlands, tussen 26 en 30 jaar oud, 1.80 a 1.90 meter lang fors postuur (dikke buik), bruinkleurig wat lang golvend haar.

20 JULI 04.30 UUR LAGENOORD

Om 04.30 uur fietste een 24-jarige vrouw uit Utrecht vanuit de binnenstad over de Lagenoord. Ter hoogte van het spoor kwam een man naast haar fietsen die haar betastte.
Signalement: blanke man, sprak accentloos Nederlands, kort donkerblond haar, begin 30 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.