Instellingen

Utrecht laat mogelijkheden voor Zandpad-coöperatie onderzoeken

UTRECHT - De oprichting van een coöperatie voor prostituees aan het Utrechtse Zandpad lijkt een stap dichterbij. De gemeente heeft een bedrijf in de arm genomen, dat de mogelijkheden daarvoor onderzoekt.
De prostituees willen graag zo'n samenwerkingsverband beginnen, omdat de gemeente de vergunnning van de huidige exploitant van de seksboten intrekt. Burgemeester Wolfsen zegde eerder toe om de prostituees te steunen bij de oprichting van een coöperatie, waardoor de dames kunnen blijven werken op het Zandpad.
Het ingeschakelde bedrijf 'De Ondernemerscoöperatie' denkt dat het weken gaat duren, voordat er duidelijkheid komt over het plan. Woordvoeder Marianne Haverkamp: "We zullen eerst via gesprekken met de dames moeten uitvinden wat hun wens is over hoe we dat zullen vormgeven. Daar kan ik nog weinig over zeggen, omdat we zelf ook nog niet weten hoe we dit gaan aanpakken".
Aanstaande donderdag om negen uur 's ochtends moeten de prostituees hun boten hebben verlaten. De huidige exploitant Wegra vecht overigens nog steeds voor behoud van de vergunning. Daarover dient woensdag een kort geding tegen de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.