Instellingen

Moeder krijgt cel en tbs voor babymoord

© ANP
VEENENDAAL - De 24-jarige Veenendaalse die in 2011 in Scherpenzeel haar pasgeboren dochtertje om het leven bracht, is veroordeeld tot 2 jaar cel en tbs met voorwaarden.
Volgens de rechtbank verstikte ze de baby zelf en is er daarom sprake van kindermoord. Daarna wikkelde ze het meisje in plastic en gooide die in de kliko. De vrouw heeft de baby bewust en kalm de adem belemmerd en was altijd al van plan de bevalling te verzwijgen, aldus de rechtbank.

KINDERMOORD

Justitie eistte twee weken geleden nog 9 maanden cel en tbs met voorwaarden, omdat er te veel twijfel was voor een veroordeling wegens kindermoord. De aanklager vervolgde de vrouw daarom voor het wegmaken van het lichaampje en het achterwege laten van zorg, met de dood tot gevolg.
De destijds Veenendaalse vrouw verbleef bij haar schoonouders toen ze beviel. Ze wikkelde het kind een handdoek om het hoofd, knoopte het in twee plastic zakken en gooide het weg.

TOILETPOT

Toen haar schoonvader de baby vond, vertelde ze dat ze volstrekt onverwachts beviel, waarbij het kindje in de toiletpot in het water viel. Haar verhaal kan niet kloppen, bleek uit onderzoek.
Omdat het kind heeft geademd en niemand in huis de baby heeft gehoord, gelooft de rechtbank dat de vrouw zelf het kind de mond gesnoerd en het ademenen belemmerd heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.