"Wolfsen laat prostituees in de steek"

UTRECHT - De gemeente laat de Utrechtse prostituees in de kou staan door ze niet financieel te steunen. Dat zegt Wil Post, woordvoerder van de vrouwen aan het Zandpad waar donderdag alle peeskamers op slot gaan.
De gemeente biedt de prostituees wel hulp aan bij het opzetten van een coöperatie, maar wil de exploitatie niet overnemen of garant staan voor een lening. Volgens Post probeert burgemeester Wolfsen zijn handen schoon te houden.
Post: "Hij legt de verantwoordelijkheid voor de financiële toegankelijkheid bij het ministerie, de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de politie en de zeggenschap voor de boten, daarvan zegt hij dat we maar iets bij een vakbond moeten zoeken."

MACHTSPOSITIE

Gesteund door de Vereniging Vrouw en Recht onderzoekt Post de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen. Wolfsen beschermt volgens haar de machtspositie van eigenaren en exploitanten, die worden verdacht van ernstige criminele activiteiten als mensenhandel, terwijl hun inkomen wordt verzekerd.
Een nieuw op te richten coöperatie van prostituees moet nu met hen huurcontracten sluiten. Post vreest explosieve prijsstijgingen en stelt dat honderden prostituees de illegaliteit in zullen gaan, waardoor ze een gemakkelijke prooi worden voor uitbuiting en andere misstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.