Instellingen

Portaal zet woningen in als vakantiehuisje

PROVINCIE UTRECHT - Woningbouwvereniging Portaal zet enkele woningen in als vakantiehuis. Bij wijze van proef heeft de corporatie vijf bijstandsgezinnen uit Nijmegen een gratis vakantieweek aangeboden in sociale huurwoningen in Leiden. Het is een spontaan idee, zegt Elmy Liefferink van Portaal tegen de NOS.
Tijdens een renovatie worden huurders van Portaal tijdelijk in een andere woning ondergebracht, maar omdat er tijdens de bouwvak niet wordt gewerkt, staan die huizen een tijdje leeg. Het gaat om woningen die volledig gemeubileerd zijn.
Medewerkers van Portaal bedachten dat die woningen prima als vakantiehuisjes kunnen dienen voor minima. Het kost de geselecteerde gezinnen weinig, omdat er ook naar sponsoren is gezocht voor bijvoorbeeld fietsenhuur.

STAGE

Het is een proef die bij succes mogelijk een vervolg krijgt voor huurders en woningen in Utrecht en Eemland. Portaal gaat de komende tijd kijken hoe het de vakantievierders bevalt en hoeveel werk medewerkers van Portaal aan de nieuwe dienst kwijt zijn. "Mogelijk maken we er een stageproject van", zegt Liefferink.
Portaal is overigens niet het eerste 'reisbureau' onder de woningcorporaties. Het Friese Elkien laat huurders met een smalle beurs gratis logeren op de Veluwe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.