Aanhoudingen na plofkraak Nieuwegein

NIEUWEGEIN/WOERDEN - De politie heeft twee mannen gearresteerd voor de verwoestende plofkraak woensdagochtend in Nieuwegein. De 22-jarige Woerdenaar en een leeftijdgenoot zonder vaste woon- of verblijfplaats werden kort na de kraak opgepakt, maar de politie maakte het nieuws donderdag pas bekend.
De plof- en ramkraak op een geldautomaat van de ING in winkelcentrum Hoogzandveld mislukte. De vier daders lieten de auto die ze daarbij gebruikten brandend achter en gingen er op scooters vandoor. De vlammen sloegen over naar de naastgelegen Blokker en veroorzaakten ook grote schade aan andere winkels en de directe omgeving.
Kort na de kraak zagen agenten een auto op de Plettenburgerbaan rijden. Ze lieten de wagen stoppen en vonden in de auto spullen die bij de kraak gebruikt konden zijn. De mannen zijn meegenomen naar het bureau en zitten voorlopig vast. De auto is in beslag genomen.

EXPLOSIEF

Het winkelcentrum bleef een groot deel van de dag gesloten, omdat er na de explosie verdachte draden uit de geldautomaat staken. De Explosieven Opruimings Dienst veroorzaakte met opzet een ontploffing om het mogelijke explosief beter te kunnen bereiken. Wat er in het pakketje zat, moet nog uit onderzoek blijken.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en zoekt getuigen van de kraak. Ook wil de politie in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van winkelcentrum Hoogzandveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.