UWV: Fors meer WW-uitkeringen in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Utrecht is de afgelopen 12 maanden flink gestegen. Dat meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).
In het midden en westen van de provincie steeg het aantal mensen met een WW-uitkering met 39 procent naar een kleine 18.000. In het oosten van de regio lag de stijging op 36 procent en telde het UWV eind juni 6.980 WW'ers. In Nederland ging het aantal uitkeringen met 31 procent omhoog naar ruim 380.000.
Met name in Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort zag het UWV het aantal WW'ers hard stijgen. In Utrecht kwamen er een kleine 1800 bij, in Nieuwegein ruim 540 en in Amersfoort bijna 890.
Woudenberg, Bunschoten, Oudewater en Lopik hebben volgens het UWV een klein aandeel in het aantal uitkeringen met percentages die tussen de 0,9 en 4,2 liggen. Het aantal geregistreerde werkzoekenden in de provincie stond eind juni op ruim 32.000 mensen.
Volgens het UWV steeg het aantal WW'ers in het midden en westen van Utrecht het hardst onder mensen die in de financiële en zakelijke dienstverlening werkten. Ook in de horeca en de sector gezondheidszorg, welzijn en cultuur was sprake van een flinke stijging. De toenames in die sectoren illustreren de economische situatie, waarin consumenten spaarzaam geld uit geven, het bedrijfsleven zuiniger aan doet en de druk op overheidsbudgetten groter wordt, aldus het UWV.
In het oosten van de regio vallen de hardste klappen in de sector gezondheidszorg, welzijn en cultuur, op de voet gevolgd door de sector handel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.