RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Protesterende prostituees weg bij stadhuis

1/9
UTRECHT -

De prostituees, die donderdag bij het Utrechtse stadhuis protesteerden tegen de sluiting van werkplekken op het Zandpad en de Hardebollenstraat, zijn vertrokken. De vrouwen hebben een gesprek gehad met de burgemeester.

Wolfsen zegde onder meer toe te zoeken naar een tijdelijke werkplek, al heeft de gemeente liever dat de prostituees in de toekomst weer op het Zandpad kunnen werken. Probleem is alleen dat exploitant Wegra, waarvan de vergunning is ingetrokken, eigenaar is van de boten en een nieuwe exploitant er niet zomaar in kan.

Omdat de vrouwen niet opgepakt wilden worden, besloten ze na het gesprek met Wolfsen te vertrekken en geen tentenkamp neer te zetten zoals aangekondigd.

De dames kwamen rond het middaguur naar de binnenstad, nadat de ramen op de Hardebollenstraat en de werkplekken op het Zandpad donderdagochtend moesten sluiten. De 115 werkplekken gingen dicht op last van Wolfsen. Hij verlengde de vergunning van exploitant Wegra niet, omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. De prostituees staan nu op straat en voelen zich in de kou gezet.

De protestactie van de prostituees veroorzaakte een waar mediacircus voor het stadhuis. Het wemelde er van de journalisten en cameraploegen. Op het plein kwamen ook Utrechters af die de dames een hart onder de riem willen steken, nu ze geen werkplek meer hebben.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -