Paus omhelst Utrechtse studente in Rio

RIO DE JANEIRO/UTRECHT - De Utrechtse Annemarie Scheerboom heeft paus Franciscus toegesproken tijdens de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro. Daarna kreeg ze een omhelzing, was er een kort gesprek en wisselden ze cadeaus uit.
De 21-jarige biologiestudente sprak donderdagavond in het Nederlands een welkomsboodschap uit namens alle jongeren in Europa. Daarna liep ze op de paus af. "Ik wilde hem eigenlijk een knuffel geven, maar ik durfde niet zo goed," zei ze achteraf tegen Omroep RKK. "Gelukkig kwam hij zelf op me af."
Daarna had ze een korte conversatie met de paus. "Hij vroeg waar ik vandaan kwam. Ik antwoordde dat ik uit Holland kom. Toen vroeg hij in het Nederlands: hoe gaat het? Ik antwoordde: goed. Toen gaf ik hem mijn cadeaus. Hij gaf me een rozenkrans en nam afscheid."
Ze gaf de paus een kaart en een zelfgemaakte roze melkpak-portemonnee. "Ik wilde de paus een praktisch cadeau geven. Vandaar die portemonnee. Hij vond het leuk en zei 'dank je'." Scheerboom was onder de indruk van haar ontmoetingen met Franciscus. "Ik kan het bijna niet geloven dat ik net de paus heb ontmoet."

Annemarie Scheerboom over ontmoeting met paus
Paus omhelst Utrechtse studente in Rio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.