RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tippelzone Utrecht merkt nog weinig van sluiting rosse buurten

1/2
UTRECHT - Het sluiten van de prostitutieramen in Utrecht heeft vooralsnog weinig invloed op de tippelzone in de stad. Het was op de Europalaan donderdagavond niet drukker met klanten of prostituees.

De Tussenvoorziening, een organisatie voor maatschappelijke opvang in Utrecht, houdt de prostituees die nu zonder werkplek zitten wel goed in de gaten. De opvangplek op het Zandpad blijft open en er is een speciale website voor de dames geopend. De hulpverleners staan achter de aanpak van mensenhandel door de gemeente, maar maken zich wel zorgen over de prostituees die nu uit beeld verdwijnen.


VERGUNNING

Of er meer klanten naar de Europalaan komen durft De Tussenvoorziening pas na het weekend te schatten. Het lijkt niet waarschijnlijk dat daar meer prostituees aan het werk zullen gaan. Daarvoor is een vergunning nodig en sinds bekend werd dat Utrecht de ramen ging sluiten zijn er nog maar twee van aangevraagd. Op dit moment werken er zo'n 150 prostituees op de Europalaan.

Sinds donderdagmorgen zijn alle prostitutieramen in Utrecht gesloten. De vergunning van de exploitant is stopgezet omdat er signalen zijn van mensenhandel. De gemeente heeft aangegeven dat ze de nu werkloze prostituees zo snel mogelijk weer een nieuwe plaats wil kunnen bieden.


Bezoek ook:
- Website voor Utrechtse prostituees
Nieuwsoverzicht