Instellingen

Toch Latijns-Amerikaans festival in Amersfoort

© Nico Brons
AMERSFOORT - Amersfoort krijgt een alternatief voor het geschrapte festival Dias Latinos. Plazas Latinas moet de pleinen in de binnenstad op 17 en 18 augustus in tropische sferen brengen.
Het is een bescheiden versie van het Latijns-Amerikaanse evenement, dat een jaartje overslaat vanwege de crisis. Er zijn te weinig sponsoren voor het grootste evenement in de stad, de gemeente Amersfoort wil financieel niet bijdragen en het stichtingsbestuur zoekt naar een nieuwe rol.
Een aantal horecaondernemers van de Hof, het Lieve Vrouwekerkhof en de Groen- en Appelmarkt heeft de krachten gebundeld. De ondernemers krijgen voor Plazas Latinas hulp van de gemeente in de vorm van allerlei faciliteiten.

SALSA

Inmiddels is er tweedaags programma samengesteld. Daarop staan weliswaar geen grote internationale namen, maar er is wel veel dans en muziek. Onder meer van nationale salsabands als La Fundación, Rombe Cabeza en Rumbadama.
Het evenement is minder breed geprogrammeerd dan Dias Latinos, mede omdat er geen geld is voor een grote binnenlocatie, zoals theater De Flint.
Plazas Latinas staat overigens los van het initiatief Amersfoort goes Latin dat ook op 17 augustus is gepland aan de Eem. De organisaties gaan wel met elkaar in overleg om samen promotie te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.