Cothens restaurant blijft spreeuw serveren

COTHEN - Bezoekers van Proeverij de Pronckheer in Cothen kunnen daar de komende tijd nog gewoon spreeuw eten. De eigenaar serveert de vogels aan zijn gasten tot irritatie van de Vogelbescherming.
De spreeuwen veroorzaken overlast en worden in een nabijgelegen boomgaard afgeschoten. Toch is het volgens de Vogelbescherming tegen de wet om ze vervolgens op te eten.
"Wil je hem toch gebruiken als hij dood is, bijvoorbeeld om hem op te zetten of op te eten, dan moet je een ontheffing aanvragen", zegt Marieke Dijksman van de Vogelbescherming.
Volgens de woordvoerder komt zo'n ontheffing er sowieso niet, omdat het aantal spreeuwen de afgelopen 20 jaar met 40 procent is afgenomen. "Het is een diersoort waar het slecht mee gaat en dan is het niet de bedoeling dat je hem gaat serveren."

MENU

Het commentaar van de Vogelbescherming schept wat eigenaar Arjan Smit van Proeverij de Pronckheer betreft geen duidelijkheid. Hij laat de spreeuwen daarom op het menu staan tot het wel helder is.
"Ik heb gebeld met de provincie en ook die kan mij geen duidelijkheid geven over dit verhaal. En ik blijf van mening dat als een dier doodgeschoten wordt, om wat voor reden dan ook, we die in het kader van no waste gewoon op de menukaart moeten kunnen voeren."
Bezoekers van het restaurant kunnen de vogeltjes gebakken bestellen of in een salade.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.