KvK niet vervolgd voor kastongeluk

UTRECHT - De Kamer van Koophandel in Utrecht wordt niet vervolgd voor het ongeluk met een kast, begin juni. Daarbij raakte een tweejarig kind zwaargewond. De moeder had het OM gevraagd om onderzoek te doen naar het incident, maar volgens de officier van justitie is er geen sprake van schuld in strafrechtelijke zin.
Justitie stelt dat er een speelhoek was en dat de Kamer van Koophandel geen rekening kan houden met kinderen in het kantoorgedeelte. De moeder is inmiddels ingelicht over het oordeel van de officier.
Het ongeluk gebeurde toen de moeder met haar twee kinderen op bezoek was in de Kamer van Koophandel aan de Kroonstraat. De kinderen speelden in de kantoorruimte en gingen aan een kast hangen. Die viel om en het tweejarige kind kwam eronder.

TRAUMAHELI

Omdat de peuter zwaar hoofdletsel opliep, werd een traumahelikopter opgeroepen. Het kind is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen werden opgevangen in het tegenover gelegen politiebureau.
Met het jochie gaat het inmiddels naar omstandigheden goed, laat het Openbaar Ministerie weten. Zijn zusje bleef ongedeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.