Instellingen

Gerucht blauwalg Henschotermeer broodje aap

© ANP
WOUDENBERG - Een vals gerucht op Twitter over blauwalg in het Henschotermeer heeft Recreatie Midden-Nederland en de provincie Utrecht vrijdag overuren bezorgd.
De beheerder van het Henschotermeer werd in de loop van de ochtend gebeld door mensen die op Twitter lazen dat er blauwalg in het recreatiemeertje bij Woudenberg gevonden zou zijn. Maar volgens woordvoerder Coen van Beusekom van Recreatie Midden-Nederland is dat technisch haast onmogelijk.
Hij noemt het gerucht klinkklare onzin. "Het Henschotermeer is zo arm qua voeding. Daar zijn helemaal geen algen."
Technisch onmogelijk of niet, het gerucht ging een eigen leven leiden. Daarom werd besloten om het water toch te controleren. "Het is in feite overbodig, maar tegenwoordig is het toch nodig om het vast te stellen, wil men het echt geloven", aldus Van Beusekom.
De provincie Utrecht, verantwoordelijk voor de kwaliteit van het zwemwater, nam een monster en in de loop van vrijdagavond werd vastgesteld wat iedereen eigenlijk al wist: Het Henschotermeer is vrij van blauwalg en mensen kunnen er veilig zwemmen.
Het broodje aap-verhaal leverde al met al flink wat werk op. Recreatie Midden-Nederland overweegt dan ook om uit te zoeken wie de geruchtenstroom in gang heeft gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.