Instellingen

Festival Ultrasonic goed verlopen

Feest-DJ Ruud op Ultrasonic.
Feest-DJ Ruud op Ultrasonic. © Ultrasonic, Twitter
MAARSSEN - Het festival Ultrasonic aan de Maarsseveense Plassen is zaterdag zonder noemenswaardige problemen verlopen, zo laat de politie weten. De 11.500 bezoekers van het festival hebben nauwelijks last gehad onder de onweersbuien die zaterdag over de regio trokken.
Er zijn 28 zaken afgehandeld vanwege overtredingen van de Opiumwet, vijf mensen kregen een dagvaarding en er werden twaalf boetes uitgedeeld, maar dat waren uitzonderingen. "De sfeer was top", zeggen de politiemensen over het housefestival, dat vroeger Rockit Open Air heette.
Ook veel bezoekers zijn erg te spreken over het festival. "Wat een ongelofelijk vet feest"", zegt Terrence Joosstens op Twitter.
Anders is dat met een aantal omwonenden. Die vinden het onbegrijpelijk dat het festival tot 23 uur mocht duren, terwijl in de regels van de gemeente staat dat 22 uur de maximale tijd is. Ze hadden een bezwaar ingediend, maar dat was niet op tijd behandeld. De Omgevingsdienst regio Utrecht heeft wel geluidsmetingen uitgevoerd.
De Bewonersvereniging Maarsseveen, Molenpolder en Stichtse Vecht zegt dat het tot 0.30 uur chaos was op de Herenweg door vertrekkende bezoekers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.