Instellingen

Bloemenbermen provinciale wegen voor de bij

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/SOEST - Bijen in Utrecht krijgen een steuntje in de rug van de provincie. Vanaf deze zomer worden de bermen langs provinciale wegen bij-vriendelijker gemaakt. Dus geen kort gemaaid gras meer, maar kleurige bloemen aan de kant van de weg.
"We willen afspraken maken met grondbeheerders en agrarische bedrijven over hun diversiteit op het land", zegt Eric Diepstraten van de provincie. "Dan is het natuurlijk wel mooi als je zelf het goede voorbeeld kunt geven, zoals met de bermen."
Een stap in de goede richting, zegt imker Hans van Eijden uit Soest, want bijen en veel andere insecten hebben het de laatste jaren erg moeilijk.
Bestrijdingsmiddelen, agressieve exotische bijen en een landschap met maar weinig bloemen zorgen ervoor dat bijen massaal sterven en dat terwijl bijen van levensbelang zijn voor het overgrote deel van bloemen en planten, waaronder ook groenten en fruit.
Van Eijden hoopt dat hij met de provincie als voorbeeld boeren in de omgeving van zijn bijenkorven kan overtuigen om de randen van hun akkers ook in te zaaien met bloemen.

Provincie gaat bloemen zaaien voor de bij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.