Inwoners helpen gemeenten in zware tijden

ODIJK - Gemeenten krijgen steeds vaker financiële hulp van burgers. Door de bezuinigen van gemeenten dreigen plannen zoals groenonderhoud of renovatiewerkzaamheden vaak niet door te gaan, dit tot ergernis van inwoners.
Om de plannen toch te realiseren, financieren burgers steeds vaker een deel van kosten. De gemeente Bunnik had 100- duizend euro begroot voor nieuwe bomen langs de Singel in Odijk. Maar door de bezuinigingen moest de gemeente deze plannen schrappen.
Twee initiatiefnemers uit Odijk hebben daarop meerdere offertes voor de nieuwe bomenhaag laten maken en kwamen tot de conclusie dat het zeker voor de helft goedkoper kon.
Door vrijwilligers te werven en omwonenden om een kleine financiële bijdrage te vragen komt de bomenhaag er nu toch. Op 9 november worden alle nieuwe bomen rondom de Singel geplaatst.
De gemeente Bunnik is blij met dit burgerinitiatief en ziet steeds vaker dat inwoners zelf geld inzamelen. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten merkt dat door burgerinitiatieven plannen van gemeenten, steeds vaker realiseerbaar worden.

Burgers in Odijk helpen gemeente

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.