Verdachte mensenhandel: Justitie slaat door

UTRECHT - Justitie slaat door met de aanpak van mensenhandel. Dat vindt de hoofdverdachte in een grote Utrechtse mensenhandelzaak. Hij doet zijn verhaal vandaag bij RTV Utrecht.
De 40-jarige ondernemer Nihat Karakaya wordt door justitie verdacht van het mogelijk maken van mensenhandel. Hij zou woonruimte hebben geregeld voor prostituees die gedwongen op het Zandpad werkten. Op die manier hielp hij volgens justitie mensenhandelaren.
Karakaya wist dat hij woonruimte voor prostituees zocht. Vaak was hij ervan overtuigd dat de vrouwen die hem om hulp vroegen het werk gedwongen deden. Toch deed hij gewoon zijn werk. Als bemiddelaar zocht hij woonruimte en bracht zijn klant in contact met de huiseigenaar.

TAAK

De politie bellen, dat deed hij niet. Karakaya: "Waarom zou ik dat doen? Dat is mijn taak niet! Ik doe gewoon mijn werk. Het is de taak van de politie om zich bezig te houden met de aanpak van mensenhandel. Als zo'n meisje naar de bakker gaat, verkoopt hij haar toch ook gewoon een brood?!"
Karakaya stelt daarom dat hij als makelaar niet uit hoefde te zoeken wat de achtergrond is van de vrouwen voor wie hij woonruimte zocht.
Volgens justitie is de afgelopen jaren fors ingezet op de aanpak van mensenhandelaren. Nu worden ook de mensen vervolgd die mensenhandelaren helpen. Karakaya zou één van die mensen zijn. Justitie wil niet inhoudelijk op deze specifieke zaak ingaan omdat de rechter zich er nog over moet buigen.

Verdachte mensenhandel: Justitie slaat door
Verdachte mensenhandel: Justitie slaat door

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.