Bankroet dreigt voor Bakker Bart-ondernemers

PROVINCIE UTRECHT - Voor 50 tot 60 franchiseondernemers van Bakker Bart dreigt een persoonlijk faillissement. Dat komt omdat het hoofdkantoor Bart's Retail dreigt geen ingrediënten meer te leveren. Dat zegt een woordvoerder van Bart's Franchise Vereniging in Veenendaal.
Inmiddels zijn er twintig ondernemers met een inkoopschuld, die hun waar nu enkele dagen van tevoren moeten betalen. Volgens Bart's Franchise Vereniging is dit een scherpe draai in het beleid die nooit door de franchiseondernemers is goedgekeurd.
De beleidswijziging kan voor een deel van de individuele ondernemers het einde betekenen, omdat ze niet aan de vooruitbetaling kunnen voldoen, aldus de vereniging. Volgens de advocaat van de vereniging staan er geen filialen in de regio Utrecht op omvallen, maar hebben ook de winkels in de provincie last van de beleidswijziging.

BELEID

Volgens Bert Bargboer, directeur van Bart's Retail, zijn de leveringsvoorwaarden van het bedrijf niet veranderd. "Vooruitbetaling is altijd al een onderdeel geweest van het beleid", aldus Bargboer.
De problemen bij Bakker Bart zijn al langer aan de gang. In juli legde een groot deel van de 189 franchiseondernemers een claim neer bij het moederbedrijf. De ondernemers willen geld terug, omdat ze jaren te veel zouden hebben betaald voor het geleverde deeg en dreigen nu voor de rechter te stappen.
Volgens het Financieel Dagblad willen twee investeerders, waaronder bakkerij 't Stoepje uit Bunschoten, alle 189 winkels van Bakkerij Bart overnemen. Dat bedrijf ontkent overigens tegen RTV Utrecht in alle toonaarden dat het interesse heeft in Bakker Bart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.