"Problemen Zandpad nu in Eindhoven"

UTRECHT - Prostituees die zijn vertrokken van de seksboten aan het Zandpad en de panden in de Hardebollenstraat in Utrecht, lijken hun werk voort te zetten in het zuiden van het land. Het CDA in Eindhoven zegt daar signalen over zijn dat ook mensenhandelaren meekomen.
De vrouwen zouden zelf aangeven dat het een goed alternatief is en dat baart het CDA in Eindhoven zorgen, zegt raadslid Ibrahim Wijbenga. "We hebben het nu goed geregeld in Eindhoven. Dan is het geen welkom bericht dat daders van mensenhandel van het Zandpad nu naar ons komen", aldus het raadslid.
Eindhoven zou een aantrekkelijke plek zijn voor pooiers omdat het in de buurt van de Duitse en Belgische grens ligt en een vliegveld heeft. Ze zouden dan makkelijk vrouwen naar Nederland kunnen halen.

GEBIEDSVERBOD

Het CDA in Eindhoven heeft het onderwerp aan de orde gesteld in de gemeenteraad. De fractie wil dat veroordeelde mensenhandelaren een gebiedsverbod krijgen voor de rosse buurt op en rond het Baekelandplein.
De gemeente Utrecht sloot onlangs de ramen van de laatste exploitant aan het Zandpad en de Hardebollenstraat vanwege mensenhandel. De gemeente kreeg daarin gelijk van de rechter, die stelde dat signalen van mensenhandel voldoende zijn om de ramen te sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.