Tweede boot voor grachtentochten in Oudewater

OUDEWATER - Grachtenvaert Oudewater neemt vandaag een tweede boot in gebruik. De vraag naar rondvaarten in de historische stad stijgt en met alleen de huidige sloep moet de organisatie 'nee' verkopen. Het gaat om een volledig nieuwe boot die speciaal voor Oudewater is gebouwd.
"Momenteel hebben we al ongeveer 1000 bezoekers met de boot rondgeleid. Vorig jaar om deze tijd lag dat aantal rond de 250,'' zegt Piet Six van Grachtenvaert.
"De grotere boot biedt meer ruimte en comfort aan de passagiers. Zelfs rolstoelers kunnen nu vervoerd worden", zegt Six. In de huidige sloep is dat niet mogelijk. De boot krijgt een geluidsarme motor. Die zal later worden vervangen door een elektromotor.
In de nieuwe boot zal net als de sloep een gids meevaren die vertelt over de geschiedenis van de stad en de monumentale panden waar de boot langs glijdt. Ook zijn er vaartochten over de Linschoten en de Wiericke.
De 16 schippers, gidsen en coördinatoren van Grachtenvaert Oudewater zijn allemaal vrijwilligers. De tickets zijn te krijgen in het Toeristisch Informatie Punt (TIP) in het centrum van de stad.

Tweede rondvaartboot voor Oudewater

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.