Verdachten overvallen pizzakoeriers: zaak wordt opgeblazen

NIEUWEGEIN/HOUTEN - De verdachten van de overvallen op Nieuwegeinse pizzakoeriers vinden dat hun daden zwaar worden overdreven. Dat zeiden ze tegen RTV Utrecht na afloop van een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Utrecht. Zowel de slachtoffers, de politie en de media blazen de zaak extreem op, zeggen de zeven verdachten.
De moeder van twee van de verdachten is boos op de politie, die bij een nachtelijke inval haar zoons van het bed lichtte. Zij vindt dat de politie haar onnodig voor schut heeft gezet in de buurt en te veel geweld heeft gebruikt.
De rechtbank keek naar de zaak, maar een inhoudelijke behandeling was er nog niet, tot groot verdriet van de advocaat van één van de verdachten. Hij vindt dat er veel te veel tijd zit tussen de overvallen en de rechtszaak.

ETENSWAAR

De overvallen vonden begin 2012 plaats. Toen werden een aantal pizzakoeriers beroofd van geld en etenswaar. Vijf berovingen vonden plaats in Nieuwegein en een in Houten. De daders bestelden een pizza, en zodra de bezorger op het adres aankwam werd hij door de daders bedreigd.
De laatste verdachte die nog vastzat is dinsdag op vrije voeten gesteld. Omdat hij vorig jaar nog minderjarig was, wordt zijn zaak achter gesloten deuren behandeld.
De zaak wordt op 22 november inhoudelijk behandeld. Daarvoor moet er eerst één getuige worden gehoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.