Instellingen

Zes jaar celstraf voor Leusdense leggingmoord

Het huis aan de Kuperssingel in Leusden.
Het huis aan de Kuperssingel in Leusden. © RTV Utrecht
LEUSDEN - De 31-jarige Arnoldus van H. is veroordeeld tot zes jaar celstraf met gedwongen tbs in de zaak rond de leggingmoord in Leusden.
Ergens in het weekend van 9 tot en met 11 juni vorig jaar wurgde de man zijn vriendin met een legging in een huis aan de Kuperssingel. De man verklaarde het hele weekend een black-out te hebben gehad omdat hij dronken was en cocaïne had gebruikt.
De rechtbank veegde dat verweer van tafel omdat Van H. in het weekend van de moord het voor elkaar kreeg om twee keer met zijn dealer af te spreken, het vuilnis buiten te zetten en zijn honden uit te laten. Ook eindigden kleren met bloed van het slachtoffer erop op één of andere manier in een vuilniszak.
De man wilde niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum in Utrecht en beriep zich in de rechtbank op zijn zwijgrecht. Desalniettemin concludeerden artsen dat hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.
Het Openbaar Ministerie had negen jaar celstraf geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat verwacht wordt dat de man nog lang tbs-verpleging nodig zal hebben.

Zes jaar celstraf voor Leusdense leggingmoord
Zes jaar celstraf voor Leusdense leggingmoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.