Eis: 5 jaar en tbs voor neersteken huisgenoot

NIEUWEGEIN - De officier van justitie in Utrecht heeft vijf jaar cel en tbs geëist tegen de 47-jarige Monique van de P. Zij stak afgelopen februari een medebewoner dood in een huis voor mensen met psychiatrische problemen in Nieuwegein.
"U bent in mijn ogen geen intrinsiek slecht mens, maar het gaat vandaag over iets heel ergs", zei de officier, die stelt dat de vrouw haar huisgenoot uit woede heeft neergestoken. Ze was boos, omdat hij niet ophield met lachen, concludeert de aanklager.
Het slachtoffer is een oudere, rustige man en kon op dat moment niet wegkomen, zegt de officier. De vrouw daarentegen is niet alleen fors, dronken en boos, ook heeft ze de man eerder die dag bedreigd met geweld.
Het persoonlijkheidsonderzoek heeft bovendien uitgewezen dat zij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht, zegt het OM.

NOODWEER

De verdachte claimt dat zij haar 68-jarige huisgenoot uit noodweer heeft neergestoken. Hij zou haar met het mes hebben bedreigd, waarna zij het ding afpakte en hem stak.
Het incident vond plaats in een pand van de Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht (SBWU) aan de Frederik van Eedenhove. De SBWU bezit daar vijf panden, waarin mensen met psychiatrische problemen wonen. Deze bewoners krijgen 24 uur per dag begeleiding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.