Instellingen

Politieauto crasht tijdens achtervolging op A1

© Caspar Huurdeman
BAARN/LEERSUM - Een politieauto is tijdens een achtervolging op de A28 en A1 gecrasht. De politie zat achter een gestolen auto aan die was gespot door een nummerplaatherkenner in Gelderland. Een 43-jarige autodief uit Leersum is uiteindelijk opgepakt.
Tijdens de achtervolging reed de Leersummer met hoge snelheid en zonder lichten van Harderwijk naar Amersfoort. Bij Hoevelaken sloeg de man af richting Amsterdam.
Op de A1 bij Baarn wist een politieauto naast de gestolen auto te komen. De politiewagen werd geramd, begon te tollen en belandde vervolgens in de vangrail.
De verdachte reed door, maar de politie rolde een spijkermat uit. Met lekke banden reed de Leersummer naar de parkeerplaats bij het Bastion Hotel in Naarden, stapte de auto uit. Hij probeerde noig te vluchten, maar agenten waren hem te snel af. De man is in de cel gezet.

RUGKLACHTEN

De agent in de gecrashte politieauto is onderzocht, omdat hij rugklachten had. De politieauto heeft flinke schade opgelopen en een deel van de vangrail moet vernieuwd worden.
De auto blijkt op 28 juli gestolen te zijn in Bunnik. Bij de diefstal op 't Woerel werden ook waardepapieren en een camera gestolen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.