RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Eis jaar cel voor spookrijdende autokraker

1/2
UTRECHT - Tegen een autokraker die levensgevaarlijke capriolen uithaalde op de A2 is een jaar gevangenisstraf geŽist. Ook mag hij van justitie twee jaar niet autorijden.

De 22-jarige Utrechter sloeg in februari op de vlucht voor de politie, die hem aan de kant wilde zetten voor een verkeersovertreding.

De man keerde midden op de A2 bij Utrecht, scheurde tegen het verkeer in over de vluchtstrook en schoot vervolgens spookrijdend de Leidsche Rijntunnel in. Daar reed hij met gemiddeld 144 km/u doorheen.


BEELDEN

Op beelden van RTV Utrecht is te zien dat politie de achtervolging moest staken vanwege gevaar voor andere weggebruikers. De man is later alsnog aangehouden.

Later vonden agenten langs de weg een gestolen navigatiesysteem, dat uit de auto was gegooid. Hij wordt verdacht van meerdere autokraken, waarbij het voorzien had op dure inbouwnavigatiesystemen. Het Openbaar Ministerie vroeg voor de diefstallen 9 maanden cel.

Voor het spookrijden door de Leidsche Rijntunnel eiste het OM nog eens twee maanden cel. Wat justitie betreft levert de verdachte ook twee jaar zijn rijbewijs in.


VOORWAARDELIJK

Tot slot wil het OM dat de man een voorwaardelijke straf die hij eerder al eens kreeg, alsnog gaat uitzitten. Dat gaat om nog eens een maand.

De rechtbank doet binnenkort uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht