Utrechtse geste met VVV-bonnen was eenmalig

UTRECHT - Het versturen van VVV-bonnen naar mensen die last hebben van wegwerkzaamheden is een uitzondering. Dat zegt de Utrechtse wethouder Lintmeijer over de affaire met de bonnen die naar omwonenden van het 24 Oktoberplein zijn gestuurd.
Veel Utrechters liepen het cadeautje ter waarde van 50 euro van de gemeente Utrecht mis, nadat de bonnen uit brievenbussen werden geroofd. Ze kregen de geste vanwege maandenlange verkeersoverlast door de aanleg van de fly-over op het 24 Oktoberplein. Het project liep bovendien flinke vertraging op.
Wethouder Lintmeijer benadrukt dat het presentje een eenmalige actie was. "Het is geen beleid om zoiets te doen. We doen het echt in uitzonderlijke omstandigheden."
Omwonenden van andere overlastgevende projecten komt de gemeente om allerlei redenen niet tegemoet, zegt Lintmeijer: De A.B.C.-straat is natuurlijk een bouwproject van een ander, op de Pelikaanstraat wordt gewerkt door ProRail, die doet ook wel eens wat, en het werk op de Kardinaal de Jongweg is natuurlijk keurig binnen de planning gebleven. Het is echt een uitzonderlijke situatie, waarvan we dachten dat het aardig was om een keer wat extra's te doen."
In totaal verstuurde de gemeente 1100 bonnen ter waarde van 50 euro. Hoeveel er precies niet zijn aangekomen is nog niet duidelijk.
De gemeente gaat niet uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor de diefstal. Volgens wethouder Lintmeijer is dat een zaak voor de politie.

Geste met VVV-bonnen was eenmalig

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.