Instellingen

Inspectie grijpt in bij ruzie zorginstellingen Leusden

© Robin van Lonkhuijsen, ANP
LEUSDEN - Door een langslepend conflict heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de zorg die Centraalzorg Vallei & Heuvelrug levert an wooncomplex Plus Wonen in Leusden onder verscherpt toezicht geplaatst.
Volgens de IGZ zorgt het conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en het bestuur van het bestuur van wooncomplex Plus Wonen in Leusden ervoor dat de veiligheid en kwaliteit van de zorg mogelijk gevaar lopen.

SCHIZOFRENIE

Plus Wonen in Leusden is een woon- en zorgcomplex voor jong volwassenen met schizofrenie of soortgelijke stoornissen. Centraalzorg Vallei & Heuvelrug is er verantwoordelijk voor de aangeleverde zorg.
Beide besturen liggen al een tijd met elkaar overhoop. Tijdens het inspectiebezoek bleek ook nog dat de zorgdossiers niet op orde waren. Het verscherpt toezicht geldt voor de komende drie maanden.
Een mediator moet beide besturen weer op een lijn zien te krijgen. Ook eist de IGZ dat de zorgdossiers volgens de geldende richtlijnen en normen worden ingericht. De inspectie zal met onaangekondigde bezoeken controleren of dat voortaan goed gebeurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.