Vleuten bontgekleurd na Color Run

VLEUTEN - Zo'n 10.000 lopers zorgden zondag voor kleurrijke plaatjes bij de Haarrijnseplas, bij Vleuten. De in het wit gestoken deelnemers aan de zogeheten Color Run kregen iedere kilometer een andere kleurstof over zich heen. De deelnemers haalden tijdens de loop geld op voor meisjes in Nepal.
Het was niet de eerste keer dat de Color Run werd gehouden in Nederland. Eerder waren onder meer Amsterdam en Zwolle aan de beurt. Het evenement, dat werd georganiseerd door Net5, Plan Nederland en Fjuze, is geïnspireerd op het Hindoeïstische holifeest waarbij ook kleuren centraal staan. In Nieuwegein was onlangs ook een vergelijkbaar evenement.

UITGEPUT

Volgens verschillende deelnemers was het erg warm rondom de Haarrijnseplas. Langs de weg zouden meerdere lopers bevangen zijn door de hoge temperturen. De politie kon niet bevestigen hoeveel deelnemers precies geveld zijn door de hitte.
Vanwege het evenement was de plas dit weekend afgesloten, soms tot grote frustratie van omwonenden. Voor omwonenden van de Haarrijnseplas en inwoners van Vleuten was het lastig om bij hun huis te komen, omdat ook Het Lint was afgesloten. Aan RTV Utrecht schrijven ze dat ze niet op de hoogte zijn gebracht van de gevolgen van dit evenement.

'Vleuten staat er gekleurd op tijdens de Color Run'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.