Instellingen

Overleden buschauffeur was deel van 'GVU-familie'

MAARSSEN - Bij de chauffeurs en werknemers van busbedrijf GVU heerst verbijstering na het ongeluk op station Maarssen waarbij afgelopen zondag een buschauffeur omkwam. Dat vertelde GVU-directeur Harry Wijers aan RTV Utrecht.
Zondagavond overleed een chauffeur van het bedrijf nadat hij per ongeluk werd aangereden door een bus die bestuurd werd door een collega. Dat gebeurde op het busstation bij het treinstation op de Safariweg.
De toedracht van het ongeluk zorgt bij GVU voor emotionele taferelen. Toch blijft het familiegevoel binnen het bedrijf intact: volgens Wijers leven de werknemers van het bedrijf mee met de familie van het slachtoffer maar ook met de chauffeur die het ongeluk veroorzaakte.
Het slachtoffer was 60 jaar oud en was bijna 28 jaar in dienst bij het Utrechtse busbedrijf. De man was volgens Wijers dan ook lid van de 'GVU-familie' en was iemand die veiligheid hoog in het vaandel had staan: "hij stond bekend als een chauffeur die zijn collega's altijd waarschuwde voor gevaarlijke situaties op de weg."

GVU-directeur Harry Wijers over noodlottig ongeval
Overleden buschauffeur was deel van 'GVU-familie'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.