Instellingen

Haarzuilens krijgt recreatieve boerderij

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
HAARZUILENS - In het Utrechtse Haarzuilens wordt volgend voorjaar een zogenoemde recreatieve boerderij geopend. Op de boerderij wordt gewoon geboerd, maar er is ook ruimte voor educatie en recreatie.
Zo kunnen belangstellenden helpen op het erf of les krijgen over het boerenleven. De recreatieve boerderij met de naam Geertjes Hoeve wordt gerund door Rick en Anne van Rein. Zij willen de kloof tussen de stad en het platteland kleiner maken.
"Een kleinschalig, biologisch bedrijf past eigenlijk meer bij ons en eigenlijk meer bij deze tijd", zegt Rein. "Mensen willen steeds meer weten over waar hun voedsel vandaan komt en op zo'n bedrijf als dit kan je dat zien."

RECREATIE

Geertjes Hoeve is een van drie boerderijen in Haarzuilens die in 2009 leegstonden en hun oorspronkelijke functie waren verloren. De gemeente Utrecht wilde het gebied aantrekkelijker maken voor recreanten en ging op zoek naar ondernemers die recreatiebedrijven in de boerderijen wilden beginnen.
Voordat Geertjes Hoeve open kan, moet de boerderij eerst nog verbouwd worden. Een recreatieve boerderij in Zoeterwoude bij Leiden is al een enorm succes.

Haarzuilens krijgt recreatieve boerderij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.