Instellingen

Politie zoekt filmpjes van rellen Haarrijnseplas

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
VLEUTEN - De politie roept iedereen die beelden heeft van de rellen maandagavond bij de Haarrijnseplas bij Vleuten op die in te leveren. Het CDA wil dat de politie in gesprek gaat met de ouders van de jongeren die zich hebben misdragen.
Jongeren veroorzaken al langere tijd overlast bij het recreactiegebied en maandagavond liep het flink uit de hand. Agenten wilden twee vervelende jeugdgroepen wegsturen en werden bekogeld met stenen en flessen. Een ware veldslag was het gevolg.
De politie verspreidt onder andere via sociale media de oproep om alle beelden die er zijn gemaakt in te leveren. Ook is de politie hard op zoek naar mensen die getuige waren van de confrontatie.

HUISBEZOEK

Het CDA wil dat de politie op huisbezoek gaat bij de ouders van de jongeren die bij de rellen betrokken waren. Om zulke escalaties te voorkomen moet er nu ingegrepen worden, vindt CDA-raadslid Eiko Smid.
"Bezoek die mensen thuis en ga daarover een stevig gesprek aan met de ouders. Vraag ze of ze wel weten wat hun kinderen uitspoken en geef op die manier als het ware ook een sanctie voor de ouders."
De gemeente Utrecht gaat meer toezichthouders bij de Haarrijnseplas inzetten in een poging massale vechtpartijen als die van maandagavond te voorkomen. Bij de confrontatie arresteerde de politie elf mensen, waarvan er dinsdag drie werden vrijgelaten.

CDA over maatregelen bij Haarrijnseplas

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.