Milde straf geëist tegen Veenendaalse veteraan

VEENENDAAL - Een Joegoslavië-veteraan uit Veenendaal die in april zo doordraaide dat een agent het nodig vond hem in zijn been te schieten, heeft woensdag bij de rechtbank in Utrecht zijn excuses aangeboden. De aanklager eiste wegens bedreiging van vier agenten een voorwaardelijke celstraf van 15 dagen.
De 48-jarige Veenendaler bedreigde de dienders onder invloed van drank en medicijnen met een mes toen zij na een melding bij zijn woning aan de Patrimoniumlaan kwamen. Omdat hij niet reageerde op een waarschuwingsschot, schoot een van de agenten hem in zijn bovenbeen.
Hij zei tegen de rechter dat hij zich niet van het incident kan herinneren. "Ik snap dat het heel erg was dat ze moesten schieten", aldus de verdachte.
D. zei dat hij vaker drank en medicijnen tegelijk had ingenomen om in slaap te komen. Niet eerder werd hij daarvan agressief. Zijn advocaat vermoedt dat de stress van een aflopende relatie hem te veel was geworden. Uit verklaringen blijkt dat de veteraan zichzelf met het mes had gesneden voordat hij het op de agenten richtte.
Het rechercheonderzoek naar het schieten van de agent is nog niet afgerond. De rechtbank doet uitspraak op 21 augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.