Werkloze Veenendaler creëert eigen baan

VEENENDAAL - De 39-jarige Christiaan Baars uit Veenendaal is na maandenlang werkloos thuiszitten succesvol voor zichzelf begonnen.
Na een ongeval verloor hij zijn baan en het lukte hem niet om weer aan de bak te komen. De bakfiets voor de deur van de plaatselijke Jumbo bracht hem op een idee.
Sinds drie maanden bezorgt hij als zelfstandig ondernemer de boodschappen van supermarkt Jumbo Petenbos. Dat doet hij op de bakfiets, een 35 kilo zware, gele fiets waarin de spullen in een koeltas worden vervoerd. Om zijn klantenkring uit te breiden, kunnen ook mensen die via een andere winkel boodschappen bezorgd willen krijgen, bij hem terecht.
Baars is nu officieel een zzp'er. Dat betekent dat hij niet alleen veel kilometers fietst en boodschappen bezorgt, maar buiten werktijd ook facturen schrijft en de administratie bijhoudt.

KRANTENWIJK

Ondanks dat het een fysiek zware baan is, is Baars blij dat hij weer wat om handen heeft. Hij heeft nog net niet genoeg inkomsten om er helemaal van rond te komen en daarom heeft hij er ook nog een krantenwijk naast. Uiteindelijk moet zijn onderneming groot genoeg worden om van rond te komen.
Jumbo is blij met de vorm van bezorgen. Grote bestellingen, zoals de catering voor een evenement, worden nog wel met de auto gedaan. Kleinere boodschappen gaan met de bakfiets.
Het rijwiel werd ooit aangeschaft om een bijdrage te leveren aan Veenendaal Fietsstad, maar uiteindelijk werd de bakfiets alleen als reclamezuil gebruikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.