Therapie geëist tegen Utrechtse biosgluurder

UTRECHT - Een gluurder in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex moet zich verplicht laten behandelen. Doet hij dat niet, dan moet hij vijf maanden de gevangenis in. Dat eiste het Openbaar Ministerie woensdag in de Utrechtse rechtbank.
De 27-jarige man uit Culemborg werkte in het Louis Hartlooper Complex en plaatste een camera in de kleedruimte voor personeel. Hij verzamelde meer dan honderd filmfragmenten van medewerksters die zich omkleedden.

ROKJES

Behalve collega's, filmde hij ook omwonenden van de bioscoop die zich onbespied waanden. Bovendien filmde hij op Utrecht Centraal onder rokjes van vrouwen. De man gebruikte daarvoor een minicameraatje in een opgerolde krant.
De man kan niet goed verklaren waarom hij gluurde. Hij zegt dat hij het eens wilde proberen, nadat hij er op internet over had gelezen. Hij vond het wel spannend.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 27-jarige verdachte de privacy van de vrouwen ernstig geschaad. Het OM maakt zich extra zorgen omdat de verdachte al eens eerder is veroordeeld.

MINDERJARIGEN

Vijf jaar geleden zette hij minderjarigen via de computer aan tot seksuele handelingen. De man heeft daarvoor anderhalf jaar celstraf voor gehad.
Sindsdien is hij in therapie, maar volgens de verdachte is de behandeling niet intensief genoeg. Op advies van de reclassering eiste het OM daarom zwaardere therapie. De vijf maanden gevangenisstraf is nodig als stok achter de deur, mocht de behandeling niet goed uitpakken.
De advocaat van de voormalige bioscoopmedewerker pleitte voor een mildere straf, omdat de man niet voor de kick zou gluren en niet vaststaat hoe erg de vrouwen het vonden dat ze werden vastgelegd.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.