Politiehond bijt vermoedelijke inbreker

WESTBROEK/UTRECHT - In het dorp Westbroek bij Utrecht zijn gisteravond speurhonden en een politiehelikopter ingezet voor drie vermoedelijke inbrekers. De verdachten zijn opgepakt. Eén van hen werd gebeten door de politiehond.
De drie mannen werden rond 21.35 uur bij een woning op de Dr. Welfferweg betrapt door thuiskomende bewoners. Die zagen een onbekende auto op hun erf staan en spraken de inzittenden aan.
De mannen hadden een vaag verhaal, maar eisten wel op hoge toon dat de bewoners hun auto, met daarin nog een baby'tje, direct zouden wegzetten. Dan konden zij van het erf rijden. Toen dat niet snel genoeg ging, probeerden de drie op een andere manier van het erf te rijden.
Dat lukte niet en het drietal nam daarna de benen richting de weilanden. De bewoners belden 112 en de politie liet een helikopter komen om naar het drietal te zoeken.
MAÏSVELD
Van omwonenden kwam de tip dat de mannen een maïsveld aan de Wolkammerweg waren ingelopen. De agenten zetten het veld af en al snel spotte de heli de eerste verdachte. Hij werd opgepakt. De tweede verdachte kreeg het aan de stok met een politiehond en kon ook mee naar het bureau.
De laatste verdachte wist iets langer uit handen van de politie te blijven, maar uiteindelijk werd ook hij opgemerkt door de helikopter en aangehouden.
De verdachten van 19, 22 en 26 jaar uit Utrecht zijn bekenden van de politie en zitten in de cel. Hun auto is in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.