Instellingen

Utrechts meisje (17) vermist in Friesland

© Omrop Fryslân
© Omrop Fryslân
© Omrop Fryslân
© Politie
UTRECHT - De politie in Friesland is sinds donderdagochtend op zoek naar een vermist meisje uit Utrecht. De 17-jarige Florine Timmer is niet meer gezien sinds ze rond 04:00 uur 's nachts vertrok van een plezierjacht aan de Nieuwe Kade in de haven van Grou.
Volgens de Friese politie verbleef ze met haar vriendinnen op een zeilboot en ging ze na het stappen zelf nog door naar een feest op een plezierjacht aan de Nieuwe Kade. Dat jacht verliet ze rond 04:00 uur om naar haar eigen zeilboot te gaan. Die lag een paar honderd meter verderop aangemeerd aan de Meersweg. Kort na haar vertrek is ze nog gezien in de omgeving van de Hellingshaven, maar sindsdien is ze spoorloos.

MISDRIJF

Toen ze rond 05:30 uur nog niet terug was bij haar vriendinnen, alarmeerden ze de politie. Een woordvoerder laat weten dat de politie in de zoektocht alle opties nog openhoudt. "Ze kan met iemand mee zijn gegaan, maar er kan ook sprake zijn van een ongeluk of een misdrijf. We maken ons wel zorgen."
Ondanks de inzet van Burgernet en Waternet heeft de zoektocht de politie nog geen concrete informatie opgeleverd. Een helikopter en boten van de politie speuren de omgeving af. Agenten en de havenmeesters inventariseren onder andere alle boten. Dat zijn er nog al wat, omdat er vanwege een feest veel boten in en om Grou zijn.
Aan het eind van de donderdagmiddag zoekt de politie met behulp van sonarapparatuur het water af. Die actie gaat door tot 21:30 uur, omdat het dan donker wordt.
Florine Timmer is 1.72 meter lang en heeft donker lang haar. Ze draagt een wit T-shirt, een korte spijkerbroek en bruine sneakers.

Utrechts meisje (17) vermist in Friesland
Utrechts meisje (17) vermist in Friesland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.