Dood Utrechtse Florine Timmer komt hard aan

UTRECHT - Zowel in Friesland als in Utrecht wordt geschokt gereageerd op de dood van Florine Timmer uit Utrecht. Het 17-jarige meisje werd donderdagavond dood gevonden in het Friese Grou.
Ze was daar door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen aan het eind van een avondje stappen. Rond 04:00 uur verliet ze een plezierjacht om terug te keren naar de zeilboot waar ze met vriendinnen en haar zusje verbleef. Toen ze daar 's ochtends vroeg nog steeds niet was gearriveerd, sloegen de meisjes alarm en zette de politie een grote zoekactie op touw.
De Utrechtse zat op het Christelijk Gymnasium Utrecht en was erg actief bij Hockeyclub Voordaan in Groenekan. Daar komt het bericht over haar dood hard aan.

ONTHUTST

Voorzitter Thijs Linssen: "Het slaat in als een bom en het voelt eerlijk gezegd nog wat ongeloofwaardig. Het bericht is natuurlijk heel vers. Het gaat als een lopend vuurtje door alle geledingen van de club. Iedereen is er vreselijk door geschokt en echt door onthutst, moet ik zeggen." Voordaan denkt er nog over na hoe de club Florine zal herdenken.
Ook in Grou maakt het tragische voorval indruk. Inwoners betuigen via sociale media hun medeleven, net als instanties en bedrijven. "Het vreselijke ongeluk in Grou heeft ook in de haven van Sneek een diepe indruk gemaakt. Veel jongeren zijn zichtbaar aangeslagen", zo staat bijvoorbeeld te lezen op het Twitteraccount van de regionale havenmeesters.

SONAR

Het lichaam van Florine werd in de loop van de donderdagavond in het water gevonden met behulp van een sonarboot. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht, maar de politie sluit een misdrijf vooralsnog uit.

Verslaggever Dennis van Ommeren in gesprek met de voorzitter van Voordaan, waar Florine hockeyde
Dood Florine Timmer schokt Voordaan
U Vandaag over dood Florine Timmer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.