Instellingen

Knuffeldieven beroven Utrechtse dames

UTRECHT - Knuffeldieven hebben donderdagmiddag in Utrecht opnieuw twee slachtoffers gemaakt.
Eerst sloegen twee vrouwen en een man in een auto toe op de Vechtensteinlaan. Ze vroegen de weg naar het ziekenhuis aan een 54-jarige Utrechtse en haar man. Het stel liep naar de auto toe en voor ze het wisten, kregen ze allebei een ring om de vinger geschoven.

KETTING

Een van de vrouwen stapte uit de auto en deed een ketting om de nek van de Utrechtse. Het slachtoffer voelde echter dat de sluiting van haar eigen ketting werd losgemaakt en probeerde het sieraad terug te pakken. Dat lukte niet en de dievegge stapte snel in de auto.
De man van de Utrechtse greep de ketting nog door het portier vast, maar het sieraad brak en met een gedeelte van de ketting reden de drie verdachten weg.
Een klein half uur later werd een 81-jarige vrouw op de Edisonstraat aangesproken door een meisje in een grijze auto. Ook zij wilde de weg naar het ziekenhuis weten. De Utrechtse kreeg als dank een knuffel. Later kwam ze erachter dat haar ketting en armband waren vervangen door nepsieraden.

SIGNALEMENTEN

De politie is hard op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over de knuffeldieven. De vrouw die het echtpaar op de Vechtensteinlaan beroofde is ongeveer 1.70 meter lang en rond de 25 jaar oud. Ze heeft een slank postuur en een tenger gezicht.
Op de Edisonstraat ging het om een vrouw van ongeveer 20 jaar oud met donker, vermoedelijk kort haar. Ze droeg een zwart jasje en sprak gebrekkig Nederlands. Ze reed in een grijze auto met een Pools kenteken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.